Добре дошли в онлайн магазина на Adapt.bg!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Акордеонни категории

Блог Еректилната дисфункция и обструктивната сънна апнея
Вижте всички статии

Еректилната дисфункция и обструктивната сънна апнея

Еректилната дисфункция и обструктивната сънна апнея

Еректилната дисфункция (ниско либидо) и обструктивната сънна апнея


 

Страничните ефекти на сънната апнея, като умората, високото кръвно налягане, рискът от сърдечни заболявания и инсулт, са до болка познати на страдащите от състоянието. Но един проблем, за който не се говори толкова широко, е еректилната дисфункция при мъжете.


В днешната статия ще синтезираме най-важното по темата сънната апнея и еректилната дисфункция при мъжете.


 

Ниските нива на тестостерон и кислородният глад при ОСА: унищожаваща либидото комбинация


Нарушенията на съня могат сериозно да повлияят на нивата на тестостерон и кислород в организма на мъжа. Сънната апнея буквално убива мъжкото либидо, афектирайки секрецията на полови хормони по време на REM фазата, като в същото време обрича тялото на кислороден глад.


Връзката между ОСА и намаленото либидо е причинно-следствена. Проучванията показват, че лечението на обструктивната сънна апнея може има пряко въздействие върху еректилната дисфункция. Това се дължи на подобренията в нивата на тестостерон и кислород в кръвта.



Освен че тази връзка е установена клинично, дългогодишната практика на Адапт БГ също може дефинитивно да я потвърди отново и отново...


Ежедневно, когато се вслушваме в пациентите ни, над половината от мъжете, за съжаление, съобщават едно и също, а именно:
 


95% от симптомите на ОСА изчезват още на първия ден на CPAP терапията, и то без каквито и да е медикаменти!


Посъветвайте се с Адапт БГ или лекуващия ви лекар, ако имате симптоми на сънна апнея и еректилна дисфункция. Лечението на обструктивната сънна апнея не само ще Ви помогне да получавате и поддържате ерекция по-често, но и ще предотврати други здравословни състояния, като сърдечни проблеми, високо кръвно налягане и други.
 

Обструктивната сънна апнея (ОСА) е най-разпространеният вид сънна апнея. Изчерпали сме на длъж и на шир последиците на апнеята върху целия организъм. Знаем, че ОСА спира многократно дишането на човек по време на сън, че е придружавана от непоносимо хъркане и цяла гама от нездравословни последствия върху организма, през целия ден.
 

 

 

Малко пациенти обаче осъзнават, че ОСА е нарушение на съня, което в повечето случаи повлиява и нивата на тестостерон в огранизма. Всъщност всяко медицинско състояние, което редуцира нивата на кислород в кръвта, може да бъде съпътствано и с еректилна дисфункция. Проучванията върху връзката между ОСА и еректилната дисфункция също го потвърждават.


 


Научен факт: висок процент от мъжете със сексуални нарушения имат и придружаваща обструктивна сънна апнея.



 

Какво точно показват клиничните изследвания


Клиничните изследвания изрично доказват, че мъжете, страдащи от обструктивна сънна апнея, е по-вероятно да страдат и от еректилна дисфункция. Едно от водещите проучвания, на Журнала за сексуална медицина, от 2009 г., установява, че 69% от мъжете участници, диагностицирани с ОСА, страдат и от нарушения в ерекцията. И други водещи проучвания потвърждват тази неприятна взаимовръзка:
 

  • Германско проучване показва, че 70 % от мъжете, търсещи лечение на сънна апнея, страдат и от еректилна дисфункция;
  • Друго водещо проучване изследва пациенти с еректилна дисфункция конкретно за наличие и на нарушения на дишането по време на сън. Установява, че 91,3 % от мъжете с еректилна дисфунция имат и ОСА;
  • Проучване от 2016 г. изследва 120 мъже с еректилна дисфункция, в което 55% от участниците съобщават за симптоми на сънна апнея, а анализът от изследването предполага и обратното: че мъжете с еректилна дисфункция са изложени на по-висок риск от нарушения на съня вследствие на понижения тестостерон.


 

Сомнолозите не препоръчват лекарства за еректилна дисфункция за мъже със сънна апнея. Вместо медикаментозно лечение се предписва терапията с апарат за непрекъснато положително налягане в дихателните пътища (CPAP апарат), която да адресира успешно и симотмите на еректилната дисфункция. Консултирайте се със специлист сомнолог или с експертите на Адапт БГ за опциите Ви за CPAP терапия.


 


Ниски нива на тестостерон като утежняващ фактор


Изследванията също така показват връзка между дисфункцията на ендокринната система и нарушенията на съня. Свръхактивността на хормоните на мозъка и надбъбречната жлеза може да повлияе на функцията на съня и да предизвика събуждане. Проучване от 2014 г. също така установява, че ниските нива на тестостерон могат да доведат до лош сън.


 

На кратко


Лишаването от жизненоважния за организа регенеративен здравословен сън заради обструктивна сънна апнея, почти винаги води до неизбежно понижаване на нивата на тестостерон в организма на мъжа, освен че понижава и достъпа на кислород до мозъка. И тестостеронът, и кислородът са съществено важни за сексуалната функция на един мъж. Освен това стресът и умората, свързани с липсата на сън, могат допълнително да влошат сексуалните проблеми. Добрата новина е, че тези проблеми са разрешими с помощта на диагностициране и предписването на правилна терапия, която да се извършва в домашни условия. Затова вземете мерки навреме и не позволявайте на сънната апнея да посяга и на либидото ви.

 

 

Изследвайте се за сънна апнея, ако имате еректилна дисфункция от ОСА

 


 

 

Григор Ангелов

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ