Добре дошли в онлайн магазина на Адапт БГ!
BGN
  • GBP
  • BGN
  • USD

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

Акордеонни категории

Блог Хората със сънна апнея живеят по-дълго със CPAP терапия: ново проучване на Европейското респираторно дружество (ERS)
Вижте всички статии

Хората със сънна апнея живеят по-дълго със CPAP терапия: ново проучване на Европейското респираторно дружество (ERS)

Хората със сънна апнея живеят по-дълго със CPAP терапия: ново проучване на Европейското респираторно дружество (ERS)

Според ново голямо проучване, носещо името "АЛЯСКА"и представено от Европейското респираторно дружество (ERS), подкрепено от Ресмед, продължителната CPAP терапия е свързана с 39% по-висок шанс за оцеляване.
 

Прилагането на ПАП терапия (положително налягане в дихателните пътища), съблюдавано от лекар специалист в нарушенията на съня, има потенциала значително да увеличи шанса за по-дълъг живот на пациентите със сънна апнея. Това гласи ново голямо проучване, представено на виртуалния международен конгрес на Европейското респираторно дружество (ERS) 2021 и подкрепено от Ресмед.


Впечатляващото по мащаба и откритията си АЛЯСКА проучване, озаглавено "Прекратяване на CPAP терапията и общата смъртност: анализ на френската национална база данни", достига до заключението, че хората с обструктивна сънна апнея, които са продължили CPAP терапията си, имат 39% по-голяма вероятност да оцелеят в контекста на обща смъртност, отколкото пациентите с ОСА, които не са се придържали към терапията.1


До заключението изследователите достигат след три-годишно наблюдение над 176 000 французи със сънна апнея. Авторите на изследването твърдят, че разликата в преживяемостта е значителна, когато се вземе под внимание и възрастта на пациентите, общото им здравословно състояние, предшестващи заболявания и причините за смъртта.

Как изглежда обструктивната сънна апнея

"Лечението на сънната апнея с ПАП терапия може да ви помогне да живеете по-дълго; това е основният извод тук за хората със сънна апнея и техните лекари", казва Адам Бенджафийлд, съавтор на проучването и вицепрезидент по медицинските въпроси на Ресмед. "Това откритие подчертава колко е важно да се идентифицират стотиците милиони хора по света, чиято сънна апнея не е диагностицирана и не се лекува."


По приблизителнa оценкa 936 милиона души по света страдат от форма на сънна апнея2, включително над 175 милиона европейци, но над 80% от тях остават недиагностицирани3.


Проучването АЛЯСКА е проведено в партньорство с професор Жан-Луи Пепен; университетите в Гренобъл, Сан Диего и Сидни; Sêmeia; и други изследователи от индустриално-академичното сътрудничество на ResMed.
 

Ресмед и Европейското респираторно дружество (ERS)


Новото проучване е един от четиринадесетте абстракта, приети от ERS и представени в съавторство и с подкрепата на Ресмед, световен лидер в областта на изследванията на съня, респираторните грижи и дигитално свързаните терапевтични решения.

 

За Ресмед (ResMed)


Ресмед логоРесмед е пионер в иновативните решения, лекуващи и предпазващи хората от постъпване в болница, предоставяйки възможност за по-здравословен и качествен живот. Дигиталните здравни технологии и дистанционната грижа посредством AirView и медицинските устройства на Ресмед трансформират грижите за хора със сънна апнея, ХОББ и други хронични заболявания. Всеобхватните извънболнични софтуерни платформи на Ресмед сa предназначени да помогнат на лекуващите специалисти в грижата за пациентите им, като едновременно с това дават възможност за по-добра болнична и извънболнична грижа, подобряване качеството на живот, намаляване въздействието на хроничните заболявания и понижаване разходите на потребителите и здравните системи в повече от 140 държави.

 

 

Аз дишам, когато спя - аз спя, когато дишам. Цитат Луис Карол Алиса в Страната на чудесата. ADAPT BG

Референции:


1. ERS abstract, 2021 г.
2. Benjafield AV et al. Lancet Resp Care 2019
3. Young T et al. Sleep 1997
4. Benjafield AV et al. "Оценка на разпространението на ХОББ в Европа през 2050 г." (An estimate of the European prevalence of COPD in 2050). ERS abstract, 2021 г.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ